Belföld

A Fidelitas olcsóbb BuBit kér a diákoknak

Fidelitas kezdeményezi, hogy a budapesti közösségi kerékpárkölcsönző rendszerben a bizonyos felhasználóknak biztosított 50 százalékos kedvezményt a diákokra is terjesszék ki.

Túl drágának találják a kerékpárok 18 900 forintos éves díját a fiatalok számára, ezért kéri, hogy az éves BKK bérletet használókra vonatkozó 50 százalékos kedvezményt a 30 napos diákbérlettel utazókra is terjesszék ki. A lehetőségekhez mérten indokoltnak vélnek magasabb árengedményt is – írta a Fidelitas ügyvezető alelnöke, Böröcz László,Tarlós István  főpolgármesternek hétfőn. Szerint a kedvezmény kiterjesztése jótékony hatással lenne a diákbérletek vásárlására és a kerékpárok használatára egyaránt.

A rendszert áprilisban indítják, a város több pontján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) már kihelyezte a kerékpártárolókat. A kerékpárkölcsönző-rendszer alkalmas lesz arra, hogy a felhasználók napi 24 órában bármikor biciklire ülhessenek és használat után a kerékpárokat egy tetszőleges állomáson adhassák vissza. A belvárosi zónában 300-500 méterenként lesznek gyűjtőállomások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik