Belföld

Fidesz: Gyurcsányék kivéreztették a Malévet

A Fidesz szerint az Együtt-PM szövetség most azokat a volt malévos dolgozókat akarja újra kihasználni, akiket egyszer már tönkretett.

A nagyobbik kormánypárt sajtóirodája hétfői közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy az Együtt-PM nevében Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő, a PM politikusa sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az Orbán-kormány “cserben hagyta” a Malév volt dolgozóit. A politikus abszurdnak nevezte, hogy miközben az állam 650 milliárd forintot fordított cégek államosítására, ennek töredékét sem volt képes kifizetni az érintetteknek, akiknek ez jogosan jár.

A Fidesz reagálásában közölte, a Malév volt dolgozói jelenleg fennálló teljes követelésének összege a közterhekkel nem számolva hozzávetőleg nettó 2,6 milliárd forint. A követelések kiegyenlítésére a törvényi előírásoknak megfelelően a bérgarancia alap biztosít fedezetet.

A közleményben azt írták, “Bajnai Gordon a volt Malév dolgozók érdekvédőjeként pont annyira hiteles, mint Simon Gábor az Éhségmenet élén”. A Malév sírját ugyanis a Gyurcsány-Bajnai-kormányok ásták meg, tudatosan véreztették ki a magyar légitársaságot – írta a Fidesz sajtóirodája, hozzátéve, hogy ezek a kormányok “kétséges és tisztességtelen privatizációt” hajtottak végre szocialista üzleti körök javára, majd 127-szeres áron vették vissza a társaságot, mint amennyiért privatizálták.

A Fidesz szerint a Gyurcsány-koalíciónak soha nem volt célja a Malév megmentése, egyetlen célja volt csak, hogy üzletet csináljanak belőle. Ez ügyben is külföldi érdekeket szolgáltak, elárulták az ország érdekeit, kárt okoztak az államnak és a társaságnál több évtizede dolgozó embereket az utcára juttatták – hangsúlyozták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik