Belföld

Az Art Hotel a legjobbak közt egy építészeti díjkiosztón

Egyetlen hazaiként az Art Hotel Szeged szerepel az egyik legfontosabb építészeti díjkiosztó továbbjutói között.

Március 12-én Cannes-ban hirdették ki a szigorú elvek szerint megtartott zsűrizés eredményeit, miszerint több mint 300 induló közül az Art Hotel Szegednek sikerült bejutnia a legjobb 10 jelölt közé a CEEQA (magyarul: Közép-és Kelet- Európai Ingatlan Minőség Díj) versenyén Hotel, Szabadidő és Lakóépület-fejlesztés kategóriában.

A Financial Times-szal közösen létrehozott Central and Eastern Europe Real Estate Quality Awards a régió legfontosabb szakmai elismerése. A győztes kiválasztására, valamint a díjak átadására április 8-án kerül sor a Varsóban megrendezendő CEEQA Díjátadó Gálán.

A díjakra a következő országokból lehet vállalatokat, szakembereket és ingatlan projekteket jelölni: Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Lengyelország, Litvánia, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna, valamint Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovénia.

A jelölteket a szakma állítja, míg a végső döntést egy a közép-, kelet-, és dél-kelet-Európa 18 országában aktív cégek vállalatvezetőiből álló testület hozza meg. A Varsóban megrendezésre kerülő eseményre idén 600 szakembert várnak 30 országból.

Az Art Hotel Szeged megnyitója. Fotó: Iványi Aurél

Budea Ildikó az Art Hotel Szeged szállodaigazgatója elmondta, mik azok a különleges építészeti megoldások, amelyeknek köszönhetően a szálloda bejuthatott a legjobbak közé:

“Legfontosabb a szálloda harmóniája az épített környezetével. A hotel homlokzata illeszkedik Szeged belvárosának hangulatához, az épület tömegformálása összhangban van műemléki környezetével, a szomszéd épületek építménymagasságához is igazodva.

A Szeged tégla-architektúráját is megidéző külső megjelenés a Dóm teret meghatározó Rerrich Béla által tervezett épületekre reflektál.A belsőépítészeti megoldásokat szintén a racionalitás, a letisztultság jellemzi. Ennek egyik csúcspontja Losonczi Áron fényáteresztő betonpult eleme (LiTraCon), mely a hotel lobbyjában található, és a szálloda legfőbb, hazai szempontból meghatározó jelentőségű értéke.

Szeged legszebb panorámájú fürdőzési élményét is a szálloda kínálja, hiszen az épület különleges elhelyezkedésének köszönhetően a wellness részleg jacuzzijából csodálatos kilátás nyílik a szegedi Dóm tornyaira. Az épület másik fő látványossága az a különleges ablakrendszer, amely alkalmas arra, hogy mindig az alkalomhoz illő díszkivilágítást kapjon az épület, és amely pontosan illeszkedik Szeged belvárosának hangulatához. A szálloda vezetése a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás szellemében a CERTOP ISO 9014 szabványnak megfelelően üzemelteti a szállodát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik