Belföld

Valakinek 3 milliárdot hozott a forradalom

Van ötös a lottón.

Van telitalálatos szelvény az ötöslottón, egyetlen szelvénnyel találták el mind az öt számot. A nyeremény több mint 3 milliárd forint. A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

5 (öt)
10 (tíz)
54 (ötvennégy)
59 (ötvenkilenc)
80 (nyolcvan)

Nyeremények:

Az 1 darab 5 találatos szelvényre 3 054 187 380;
4 találatos szelvényekre egyenként 1 237 115;
3 találatos szelvényekre egyenként 18 870;
2 találatos szelvényekre egyenként 1335 forintot fizetnek.

Joker: 434050

Az egy darab Jokerre 20 868 990 forintot fizetnek.

33 millióval maradt el a tavalyitól

Legutóbb tavaly szeptemberben volt ötös a lottón, akkor szintén egyetlen telitalálatos szelvény volt, amely ugyancsak több mint hárommilliárdot ért. Az akkori, 3 milliárd 87 millió forintos nyeremény a negyedik volt a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki.

A nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között.  Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A nyeremények felvételére a nyertes játékhoz tartozó sorsolás napját követően 90 nap áll rendelkezésre.

A jelentkezés után a Szerencsejáték Zrt. munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van.
A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalással történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára.

A jogszabályok szerint az ötös lottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra
nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie.
A 12. héten várható főnyeremény 85 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik