Belföld

Felújításokról és a belváros forgalmi rendjéről is döntöttek

varoshaza(1)(960x640).jpg (városháza)
varoshaza(1)(960x640).jpg (városháza)

Rendkívüli közgyűlést tartott a város képviselőtestülete. Enyhítik az áruszállításra vonatkozó szabályozást a belvárosban és megkezdődik számos utca felújítása is.

A képviselőtestület legutóbb októberben módosította a belváros forgalmi rendjével kapcsolatos szabályozást: akkor lépett életbe az a rendszert, hogy a belvárosi gyalogos övezetbe semmilyen esetben nem lehet behajtani gépjárművel. A rendszer alapjaiban véve működött, de néhány helyen probléma volt, ezért vált szükségessé a módosítás – mondta dr. Bóka Viktor Székesfehérvár jegyzője.

A Liszt Ferenc utcában és a Hősök terén az élelmiszer üzletek és vendéglátóhelyek árufeltöltésével kapcsolatban érkezett jelzés, hogy nehézkes a romlandó és csomagolatlan élelmiszerek szállítása. A jegyző azt javasolta, hogy a gyalogos övezet határát nem változtatják meg, de a Liszt Ferenc utcát a Kati néni szoborig, a Kossuth utcát pedig a Hősök teréig reggel 05.00-tól négy órán keresztül megnyitják az árufeltöltést végző autók előtt. A Fő utcára továbbra is tilos a behajtás. A feltöltési pontok a Fő utcára merőleges utcákban vannak továbbra is.

A zárt ülésen több fejlesztésről is döntött a testület, ami számos útfelújítást fog jelenteni, például a Nefelejcs utca burkolatának felújítását, de ezen felül is szinte minden városrészben sor kerül utak, parkolók, járdák és gyalogos-átkelők építésére – mondta Cser-Palkovics András polgármester az ülés után. A szárazréti szociális város-rehabilitációs projekt kapcsán már olyan döntéseket hoztunk, amelyek az iskolával, óvodával és a közösségi épület felújításával vannak összefüggésben. Itt már tartanunk kell azokat a határidőket, hogy minél kevéssé zavarjuk meg az intézmények életét tavasszal és ősszel – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik