Belföld

Paksi ajtórúgást ígért Szél Bernadett

Döbbenet! Szél Bernadett túljutott a portán. Íme!

“Ez igen. Megjött a biztonsági főnök, bevittek egy “védett szobába” (telefon elvéve, ablak stb leárnyékolva, hatalmas páncélok mindenütt) és két jogásszal plusz egy igazgatóval átvehettem a leckét. Bár maga a miniszter írta, hogy Paks2-nél vannak ezek az adatok és biztosított arról hogy szól nekik, ők nem tudtak sem a miniszter leveléről, sem arról, hogy egy hete napi szinten keresem őket, sőt még a levelemet sem látták, amit a dolgozójuk útmutatása alapján küldtem nekik. (Komolyan majdnem felnevettem ezen a ponton…) Vagy 40 perces szeánsz következett, mindenáron azt akarták, mondjam meg pontosan, konkrétan és egyértelműen, hogy mely dokumentumokat akarom. Meg hogy amit küldtem, az úgy nem jó, mert máshogy kell. Velem nem engedtek be senkit, de ők négyen ültek ott, nem engedtek hangrögzítést, pedig én akartam, nehogy úgy járjunk, hogy másnap letagadnak mindent. Gyúrtuk egymást, de aztán belementek, hogy átadják a dokumentumokat március 26-ig, amit nem, abba betekintést engednek — azt csak nem vállalják be, hogy letagadják az egészet, mintha nem is készült volna hatástanulmány az új blokkokhoz. Mert annál cikibb nincs, mint ha kiderül, hogy úgy vállalták be ezt a gyalázatos hitelszerződést, hogy fogalmuk nincs pl. arról, hogy fogják az új blokkok hűtését megoldani. Ugyanis ha nem mutatnak nekem semmit, akkor ez a helyzet. Irány vissza Budapest és azért bejelentkezem Nagy Sándor vezérigazgató úrhoz, aki az igazgató asszony szerint választ tud adni arra a kérdésemre, hogy ki hazudik: a miniszter vagy a kormány, amikor a miniszter azt mondja, hogy az MVM aláírt megvalósítási ütemterveket Moszkvában, a kormány meg azt mondja, hogy nem. Izgalmas beszélgetés lesz az is.

Szél Bernadettet vélhetően még várakoztatják, pedig sietnie kellene. Este hétre a Magyar Nők Szövetségének székházába várják. Az LMP társelnöke részt vesz az Ezt a táblát eldobom – szatíra vagy szexizmus? című beszélgetésen.

Az ellenzéki politikus egyelőre csak vár és vár, még mindig a portánál. “A minisztériumban legalább voltak székek.” Itt nincs, így állnak a pultnál, közben kihallották, hogy “állapot van”. Szél Bernadett azzal próbál segíteni, Németh Lászlóné 9 oldalas levelében irányította Paks2-höz, úgyhogy “jó lenne, ha betartanák, amit a miniszter kér”.

Packázás

Gyorsan, gyorsan, mert “állapot van”! Ezt hallja a recepción. Ezek szerint nem számítottak arra, hogy kitart és nem hagyja, hogy packázzanak vele.

13 órakor az ellenzéki képviselő első körben a portáig jutott. Felolvasta „miniszter asszony levelét, amiben benne van, hogy mit” szeretne tőlük. „Sűrű telefonálásokat követően arra jutottak, hogy egy óráig ebédszünet van, utána tudnak felvilágosítást adni. Addig is kimegyünk a Gagarin-parkba sziesztázni. Egyébként a Barátság utca és a Gagarin utca kereszteződésében parkoltunk és az Ifjúság utcán jöttünk idáig” – írja az orosz hatást érzékeltetve Szél Bernadett.

Fotók: Facebook

Percekre számított

Az LMP társelnöke kb. dél körül érkezhetett Paksra. Közben látta meg, hogy az Orosz Föderáció kormánya jóváhagyta az új blokkokra vonatkozó hitelszerződést, amely olyan részleteket tartalmaz, ami alapján egyértelműen léteznek háttér- és hatástanulmányok. Ezek Németh Lászlóné szerint az MVM Zrt.-nél vannak és perceken belül át kell adniuk neki.

„Ha csak az Alaptörvényt nézzük a 39. cikk (2) bekezdése szerint a közpénzre és nemzeti vagyonra vonatkozó adatok közérdekű adatok. Mindjárt megérkezem a Paks 2 Zrt.-hez” – írta Szél Bernadett.

Ajtórúgást ígér

„Úton vagyok, hogy ma is, “rárúgjam az ajtót” azokra, akik fontos adatokat rejtegetnek a közvélemény elől. Itt a Facebook-on folyamatosan közvetítek, kövessetek!” – kezdte a beszámolót.

Az LMP társelnöke kocsiba ült.

Az LMP szerint Magyarország megújulásának a legfontosabb feltétele a korrupt politikai alkuk felszámolása. Szél Bernadett a Kossuth Rádióban reggel azt mondta, ehhez olyan rendszerszintű változtatások szükségesek, hogy annak se legyen lehetősége az “elhajlásra”, aki hajlamos volna erre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik