Belföld

Lemondatná az összefogás Matolcsyt

Lemondásra szólítja fel a baloldali összefogás Matolcsy György jegybankelnököt, amiért 2011 őszén nemzetgazdasági miniszterként "bennfentes információkat szivárogtatott ki" bankároknak.

Azt kérte Baja Ferenc, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a legfőbb ügyész rendeljen el vizsgálatot, mert felmerül a minősített adattal való visszaélés, a hivatali visszaélés és a bennfentes kereskedelem gyanúja.

A szocialista politikus azt mondta, fennáll a gyanú, hogy Matolcsy György 2011. november 17-én hivatali titkot szivárogtatott ki; ezt sem a jegybank, sem ő maga nem tudta cáfolni, ez pedig nem teszi lehetővé, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöki posztját betöltse.

Hozzátette, kezdeményezik, hogy az Országgyűlés költségvetési és gazdasági bizottsága együttes rendkívüli ülésen hallgassa meg az MNB és a Nemzetgazdasági Minisztérium akkor hivatalban lévő vezetőit, hogy az adott napon milyen ügyletek köttettek, illetve hogy az adott időszakban milyen politikai tevékenységet folytattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik