Belföld

Mesterházy nem büszke Simonra

“Nem vagyunk rá büszkék…” – mondta Simon Gáborról az MSZP elnöke. Hozzátette: “csak nem képzelik, hogy örömmel és egy vállrándítással intézem el magamban ezeket a dolgokat”. Mesterházy Attila kijelentette, elhatárolódnak a volt politikus cselekményétől és elfogadhatatlannak tartják, és hatásában “büntetés a szocialista pártnak”.

A volt országgyűlési képviselőt szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Simon Gábor minden tisztségéről lemondott, ezért az MSZP-nek nincs több eszköze a helyzet tisztázására. Nem tudnak jobb vizsgálatot kezdeményezni, mint “a Polt Péter volt fideszes országgyűlési képviselőjelölt vezette ügyészség” – mondta.  “Értjük és csináljuk is mi ezt a vesszőfutást, de azt is szeretnénk elmondani az embereknek, hogy mit tennénk másképp, mint az elmúlt négy évben a Fidesz-kormány” – tette hozzá a miniszterelnök-jelölt.

Ezt ígérik

Mesterházy Attila elmondta, kormányra kerülésük esetén 250 ezer valódi új munkahelyet létesítenének. Kiemelten kezelnék a fiatal pályakezdők, az 55 év felettiek és az alacsony iskolázottságú csoportok munkához jutását. A hátrányos helyzetű térségekben komplex munkahelyteremtő fejlesztési programokat indítanának. A politikus hozzátette, nettó százezer forintra emelnék a minimálbért, mert nem a gazdagoknak adott többletjuttatások növelik a belső fogyasztást, hanem a kiskeresetűek költése.

A miniszterelnök-jelölt ismertette, hogy az érdekképviseleti szervekkel együttműködve új munka törvénykönyvet írnának, és erősítenék a sztrájkjogot – számolt be az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik