Belföld

A szegedi általános iskolák versenyének 3. fordulóját a Ságvári nyerte

A Diadal elnevezésű verseny 3. fordulója a Napfényfürdő Aquapolisban került megrendezésre.

A 10 iskola diákjai az úszómedencékben és a csúszdaparkban is összemérték erejüket. A versenyben a csapatok segítségére voltak a Taylor&Nash női vízilabda csapat játékosai is, aktív versenyzőként vettek részt a fordulóban.

A diákok nagyon jól vették az úszós feladatok nehézségeit. A gyorsasági úszásban és a luficipelésban nagyon szoros volt a küzdelem, a wc pumpával való vízgyűjtéskor kiderült, hogy mindenki nagyon gyorsan mozog a vízben még fél kézzel is.

Az ügyességi feladatok után egy farsangi hangulatú meglepetés feladat következett. A diákok lelkesen öltöztették be a felnőtt játékost a farsangi jelmezeikbe, aminek eredményeképpen minden csapatnak lett egy búvárúszója , akik a biztonság kedvéért karúszót és láthatósági mellényt is viseltek.

A csúszdás feladat volt a legnépszerűbb a gyerekek körében , már mindenki alig várta, hogy megmutathassa, hogy milyen gyorsan is tud csúszni. A sodrófolyosóban pedig kisebb-nagyobb nehézségek árán de mindenki megtalálta a saját papucsát, amivel a lehető leggyorsabban igyekezett a partra érni.

A Ságvári nyert

A fordulót szoros küzdelemben a Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola nyerte, de mögöttük csak 1 ponttal lemaradva lett második a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, a dobogó harmadik fokára a tápéi Bálint Sándor Általános Iskola Gencsmadarai állhattak.

A forduló végeredménye teljesen felborította a tabellát, nagyon kis pontkülönbségekkel vágnak neki a csapatok a 4. , Maty-éri fordulónak április 29-én .

A tabella

ISKOLA NEVE CSAPAT NEVE PONTSZÁM
1. Bálint Sándor Ált. Isk. Gencsmadarak 55
2. Ságvári Endre Gyak Ált. Isk. Ságvári 53
3. Juhász Gyula Ált. Isk. 52
4. Algyői Fehér Ignác Ált. Isk. Lesőharcsák 50
5. Kisteleki Általános Iskola Kisteleki fenegyerekek 49
6. Gregor József Általános Iskola Gregorsuli 47
7. Béke utcai Ált. isk. Békés csapat 46
8. Arany János Ált. Isk. Aranycsapat 38
8. Kossuth Lajos Ált. Iskola Kossuth 22 38
9. Tarjáni Kéttannyelvű Ált. Isk. T3 37

Ajánlott videó

Olvasói sztorik