Belföld

A választási bizottsághoz fordul a Jobbik plakátügyben

Novák Előd országgyűlési képviselő, a párt alelnöke elmondta, hogy korábban a Jobbikot megkereste a Pajzs Kft. egy közterületi reklámajánlattal, amivel ő maga is élni kívánt. Később azonban azt a választ kapta, hogy az újbudai közterületeken a Publimont Kft. jóváhagyása nélkül nem lehet reklámcélú megjelenést kitenni közterületre, a cég felső vezetése pedig nem járult hozzá a Jobbik megjelenéséhez.

Az ellenzéki politikus közölte: a Publimont Kft. ügyvezetője az a Vámos Attila, akinek neve más Simicska Lajoshoz köthető cégekben is feltűnik; felesége, Király Nóra pedig befutó helyen van a Fidesz országgyűlési választási listáján.

Schmuck, Szli, Jobbik

A Jobbik alelnöke elfogadhatatlannak és az esélyegyenlőséget súlyosan sértőnek nevezte, hogy egy, a Fidesz érdekeltségébe tartozó cég birtokolja a közterületi plakátok jelentős részét. Szavai szerint nemcsak arról van szó, hogy a Fidesznek és a kormánypropagandának helyet biztosítanak, hanem „a politikai riválisaik között is szelektálnak”. Álláspontja szerint Schmuck Andor vagy Szili Katalin pártját felépítésre érdemesnek tartják, miközben a Jobbikot el akarják lehetetleníteni.

Novák Előd a helyi választási bizottsághoz fordult panasszal, amelyet hétfő délután tárgyal a testület.

Az alelnök bírálta azt is, hogy a kerületi lapban pénzért sem lehet választási hirdetést közzétenni, és csak a Fidesz kap benne helyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik