Belföld

Lebontják az őszödi üdülőt

Az üdülőfelújítási program részeként gyermekek, nagycsaládosok, fogyatékkal élők pihenésére is alkalmas tábor épül a balatonőszödi kormányüdülő helyén.

Guller Zoltán, az Erzsébet-prgram végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos a Magyar Nemzetnek elmondta: egy tavalyi törvénymódosítás értelmében az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. gondozásába került több állami ingatlan, köztük az őszödi létesítmény és a zánkai gyermektábor. Az utóbbinál a rekonstrukció már elkezdődött. A cél az, hogy elsősorban az Erzsébet-program részeként szervezett táborokra és szociális üdülésekre alkalmas üdülőhálózatot építsenek ki.

A miniszteri biztos a lap szombati számában a szociális üdültetés pénzügyi hátterét biztosító Erzsébet-utalvány eredményeiről elmondta: az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. több mint 120 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, ami megfelel a célkitűzéseknek. Az utalványok kétharmada a piaci szféra dolgozóihoz, egyharmada az állami szektor alkalmazottjaihoz került. Hozzátette, idén is hasonló eredményekre számítanak.

Az utalványrendszer miatt kezdődött uniós eljárást firtató kérdésre Guller Zoltán közölte: az ügy tavaly nyár óta az Európai Bizottságnál van, de azóta nem érkezett megkeresés ezzel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik