Belföld

Zuschlag rejtélyes cége bárkinek segít

A zuschlagconsulting.hu akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor az egykori MSZP-s képviselő egy mai interjújában azt állította – amellett, hogy visszalépéséért ötvenmilliót kapott korábban egy nejlonszatyorban -,van egy cége, a Zuschlag Consulting Kft., „amely üzletviteli tanácsadással, adótervezéssel, coachinggal foglalkozik. Abban segítek.”

„Sokan még ma is fenntartással viseltetnek a lobbizás iránt, még akkor is, ha egyre világosabban látszik, hogy jelentősége és szerepe a politikai folyamatokban mára rendkívül megnőtt, nem utolsósorban azért, mert mind a hazai, mind a nemzetközi politikai környezetre az egyre bonyolultabb döntéshozatali rendszer, az egyre több egymás mellett érvényesülni próbáló érdek, és az egyre több döntéshozó és véleményvezér megjelenése a jellemző.”

Széles a portfólió

Ezzel a felütéssel indít a honlap, majd jönnek a szolgáltatások, szépen egymás után. PR, közbeszerzés, projekt managment, követeléskezelés (ezt külön írták, de egybe kellene), jogi szolgáltatások, könyvelés és könyvvizsgálat, pályázatírás, szervezetfejlesztés (ezt is egybe kellene), HR, coach, weboldalkészítés.

Ha bármelyikre rákattintunk, mi a kedvencünkre, mondjuk a közbeszerzésre kattolunk, akkor ki is fejti az ajánlatait a Zuschlag Consulting:

„Nyerjen közbeszerzési pályázatot Velünk!

Több mint ezer forrást figyelünk naponta, így Önnek nem kell a keresgéléssel foglalkoznia. Minden ajánlati felhívást, értesítést megtalálunk, és e-mailben, naponta küldjük.”

A furcsaságok

A legelső. Van több is. A ceginfo.hu adatbázisában nem találni olyat, hogy Zuschlag Consulting Kft. Van egy Zuschlag Kft. ugyan, amit 2011-ben alapítottak, Zuschlag János, aki 1974. február 15-én született, de az egykori MSZP-s képviselő Zuschlag János 1977. május 7-én született. Ráadásul a ceginfo.hu adatbázisában szereplő cég a Zuschlag és Társa Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság nevet viseli, ami ugye távolról sem közbeszerzés vagy PR.

A Kapcsolat fülre kattintva egy térkép jön be, a helyszín pedig a napfényes Dallas. Jockey Evening földje, elviekben a Kft. a Joleen’s masszázsstúdióval egy helyen ad tanácsokat Zuschlag János és csapata. A cím: 5214 Sycamore St, Dallas. Elviekben, ugyanis a fejlécen egy magyar cím is szerepel, Budapest, Ajtósi Dürer (ami a honlapon dűrer, így kis d-vel és hosszú ű-vel) 19-21, ezzel a címmel pedig az a probléma, hogy itt a Dürer Kert nevű szórakozóhely üzemel többek között.

Ez az Ajtósi Dürer sor 19-21., elviekben itt működik a rejtélyes cég

A honlapon jelzett telefonszámot is próbáltuk hívni, „a hívott szám átmenetileg ki van kapcsolva a forgalomból.” Ennyi. E-mailt is írtunk, érdeklődtünk Zuschlag Jánosnál, hogy miért állította azt, hogy ennél a cégnél dolgozik, amikor ilyen cég nem is létezik, de cikkünk megjelenéséig nem válaszolt. Amint megteszi, közöljük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik