Belföld

Nyolc ígérettel támad az ellenzéki összefogás

A hvg.hu információ szerint a nyolc kampányígéretet hamarosan szórólapokon és egyéb kampányanyagokon is terjeszteni kezdik, az ígéretek között pedig minden társadalmi csoportot igyekeznek megszólítani.

A portál szerint az ígéretek a következők lesznek:

250 ezer új munkahely, a nyílt munkaerőpiacon, nettó 100 ezer forintos minimálbér, a mikrovállalkozások terheinek csökkentése, áfa-csökkentés az alapvető élelmiszereknél, alternatív rezsicsökkentés, mint például a lakásszigetelés, gyógyszertámogatás az időseknek, a kórházi várólisták csökkentése, a gyermekszegénység felszámolása

Ahogy egy szocialista forrás megerősítette az internetes hírportálnak, mindegyik pontot többször is áttárgyalták, átszámolták, hogy „ne lehessen belekötni”.

Bajnai számolgatott

A tárgyalások központi vitaforrása volt a hvg szerint, hogy Bajnai Gordon és pártja ragaszkodott ahhoz, hogy mindent számoljanak végig az utolsó forintig. Majd amikor az Együtt végigszámolt valamit, azzal állt elő, hogy egy-egy ígéret mégsem teljesíthető reálisan, inkább húzzák ki a sorból.

A számolgatás a pénzügyi lehetőségek terén is sújtja az ellenzéki pártszövetséget, nem mindegy, mire megy el a pénz. A fő csapásirány most a Mesterházy Attilát ábrázoló óriásplakátok, illetve a Fidesz és a CÖF hazugságait leleplező füzet, amit országszerte terjesztenek.

Kampányfilm is jön

Az ellenzék leforgatott egy kampányfilmet is, amiben Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc és Szabó Tímea találkoznak a választókkal, és az őket érintő problémákat tárgyalják meg.

A március 15-i közös ünnepséggel kapcsolatban a baloldalon állítják, közösen fognak ünnepelni, az embereket pedig egy Petőfi-idézettel – „Talpra magyar!” – hívják majd a Szabad Sajtó útjára.

A Jobbik szintén ezzel a Petőfi-idézettel készül a nemzeti ünnepre, szocialista források állítják, ledöbbenve álltak akkor, amikor meglátták a radikális párt plakátjait, mert az még dizájnelemeiben is hasonlít a baloldal anyagaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik