Belföld

„Nem a szocialista párt dolga a Zuschlag-ügy”

Visszalépésemért az MSZP ötvenmilliót adott egy nejlonszatyorban – ahogy arról beszámoltunk, ezzel a címmel jelent meg pénteken a Napi Gazdaság vezető cikke. Az elítélt egykori MSZP-s Gyurcsány bunkóságáról és a legendás pártkasszáról is mesélt.

Tóbiás József az InfoRádió Aréna című műsorában ennek kapcsán azt mondta: nem a szocialista párt feladata a Zuschlag-ügy, hiszen a volt szocialista politikust éppen a baloldali kormány alatt ítélték el, hanem például az ügyészségé.

Felmelegíteni a konzervet

A felvételről lejátszott interjúban az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy vélte, hogy a Fidesz “konzervügyeket” próbál meg felmelegíteni.

“Ez mind arra szolgál, hogy a valós értékelésekről, társadalmi folyamatokról elterelje a figyelmet” – tette hozzá arra a sajtóhírre reagálva, amely szerint Zuschlag János 50 millió forintot kapott annak idején azért, hogy ne induljon újra országgyűlési képviselőként.

A képviselő szerint gyanús, hogy éppen három héttel a választások előtt “melegítik fel” ezt a témát, és emlékeztetett arra, hogy Zuschlag János már 2004-ben kilépett a szocialista pártból.

“Az ügyészség végezze el a munkáját, és ha ez megvan, a bírósági tárgyaláson ki fog derülni az igazság” – mondta, hozzáfűzve: azt azonban ne várják tőlük, hogy megoldjanak egy olyan ügyet, amelyre az MSZP kormányzása idején derült fény.

Vállalták a felelősséget

Tóbiás József elmondta azt is, hogy az ügy lezárása, Zuschlag elítélése is azért sikerülhetett, mert akkoriban még lehetett ellenőrizni a hatalmat, ami viszont a mostani kormányra nem igaz.

Kérdésre válaszolva azt mondta, mind a Simon-, mind a Zuschlag-ügyben az érintettek vállalták a felelősséget, elhagyták a pártot, lemondtak tisztségeikről és állnak a vizsgálat elé.

Tóbiás József szerint ezek az ügyek csak arra jók, hogy ne a lényegről, a munkahelyekről, az oktatásról és a “rezsiharc bukásáról” beszéljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik