Belföld

Izgalmas időjárás lesz hétvégén

Napközben 14, hajnalban 3-fok lesz szombaton és vasárnap.

Korai tavasz eső nélkül, az előrejelzések alapján így jellemezhetjük az elkövetkező napok időjárását. Pénteken még gyakran lesz erősen felhős az ég, hosszabb napos időszakokra főként a nap második felében keleten számíthatunk. Estig elszórtan, estétől a középső tájakon, valamint a Dunántúl keleti, délkeleti felén több helyen kialakulhat eső, zápor. Helyenként még szeles, de tavasziasan enyhe időre van kilátás, délután 9-15°C-kal.

Szombaton a középső és délnyugati tájak fölött lehet még tartósabban felhős az ég, máshol északkelet felől egyre inkább csökken a felhőzet, kisüt a nap. Reggel délnyugaton még kisebb eső kialakulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a legmelegebb órákban 11-16 fok várható.

Vasárnap az ország nagy részén szinte zavartalanul napos, száraz idő várható. Élénk, az Alföldön erős lesz az északkeleti szél, délután ismét 11-16°C valószínű.

A jövő hét elején is folytatódik a többnyire napos, de gyakran szeles, kora tavaszi időjárás. Hajnalban a szélcsendesebb tájakon gyengén fagyhat, délutánonként 10 és 15°C közötti értékekre van kilátás – írja az Időkép.

 

Érdekeset hallott, látott? Küldjön nekünk képet vagy írjon e-mailt a gyor24@gmail.com címre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik