Belföld

Gyurcsány: El a kezekkel az emberektől!

Írtunk már korábban is a videóról, a történet röviden annyi, hogy egy berettyóújfalui asszony egyik pillanatról a másikra nem kapott foglalkoztatást helyettesítő támogatást (FHT), de több csavar is van az asszony kálváriáját bemutató kisfilmben. A nő állította, azért nem kapta meg az FHT-t, mert részt vett egy helyi gazdatüntetésen. De az az eredeti videó leírásában is szerepel, hogy a „történet gyalázatos happy enddel végződik”, a történet főszereplője megkapta a támogatást.

„Haragszom… ennyi”

A HírTV szerda esti Híradójából az derült ki, hogy Gyurcsány azt ígérte az asszonynak, a videó nyilvánosságra hozása előtt egyeztetnek vele, de ő már csak egy SMS-t kapott arról, hogy a videó fenn van az interneten.

A HírTV megkereste a nőt, aki annyit mondott nekik, hogy haragszik Gyurcsány Ferencre, a volt miniszterelnök azt ígérte, hogy segít neki, ha elmeséli a történetét, de azt majd később szerette volna eldönteni, nyilvánosságra kerüljön-e a videó. Az eset óta pedig hiába próbálja elérni a Demokratikus Koalíciót.

„Zaklatni kezdték a hölgyet”

Gyurcsány Ferenc is megszólalt az ügyben, közösségi oldalán azt írja, ők megkérdezték a hölgytől, kamerába mondaná-e történetét, amire ő „készségesen vállalkozott”. Majd ezek után visszaküldték neki a kész anyagot, hogy engedélyt kérjenek a publikálásra, amit ő „némi hezitálás után megadott és hozzájárulását többször megismételte”.

Gyurcsány Ferenc szerint ezek után a „Fidesz házisajtója elkezdte félrevezetni a közvéleményt és zaklatni kezdte a hölgyet”, valóságos üldözés indult meg ellene. Végül a „fideszes sajtómunkásoknak” üzent a DK elnöke. „El a kezekkel az emberektől” – írta bejegyzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik