Belföld

Mindszenti kívánság Gyurcsánynak: “Öleljen meg egy devizahiteles”

Villámlátogatáson járt a volt miniszterelnök Mindszenten. Szimpatizánsok és tüntetők fogadták.

Szegedre készült fórumra Gyurcsány Ferenc mielőtt gyors körutat tett a megye 3-as választókörzetében. Csongrád és Szentes után a nagymágocsi idősek otthonát, majd a hasonló mindszenti intézményt ejtette útba a körzet baloldali jelöltjével dr. Komáromi Zoltánnal.

Jancsovics Attila, a DK helyi vezetője elmondta, megkereste a város polgármesterét, Zsótér Károlyt is, mivel mégiscsak először látogat egy volt miniszterelnök Mindszentre, ám be sem jutott hozzá. A választókerületi elnök kérdésére pedig azt válaszolta telefonon, hogy ki az a Gyurcsány – idézte fel Jancsovics Attila.

Zsótér Károly aztán nem is jelent meg amikor megérkezett Gyurcsány, ám megjelent a 40-50 szimpatizáns mellett, mintegy 20 fő, aki egyértelmű nemtetszésének adott hangot. Gyurcsány menet közben e tömeget bértüntetőnek nevezte, akik már Csongrád óta követik.

A tüntetők gondosan elkészített táblákkal, és egy “Öszöd nem Öszöd” kezdetű molinóval várták. Ezt a DK elnöke sehogyan sem értette, meg is jegyezte, meg kellene tanulni helyesen írni. “Mi itt így mondjuk” – érkezett a válasz a tömegből.

A tüntetőkkel egy bohóc is érkezett, aki azonban csak halovány mása volt az óriásplakáton megismert figurának. A tömegből egy eddig nem hallott mondást is hallottunk, az egyik leleményes bekiáltó egy átdolgozott székely mondást intézett Gyurcsány felé: “Hogy öleljen meg egy devizahiteles!”

A nyugdíjas otthon után még egy gyors fotózás az emlékkönyvek kedvéért és már gurult is tovább Szegedre a DK elnöke.

Ha még több fotóra kíváncsi a látogatásról és a transzparensekről, nézze meg a Vásárhely24 facebook oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik