Belföld

Rájuk lehet szavazni április 6-án Csongrád megyében

Majdnem százan szerettek volna indulni egyéni képviselőként Csongrád megyében, de a számuk már 88-ra csökkent. A végleges lista csütörtökön lesz elérhető. Rájuk már biztos lehet voksolni a választáson.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, sokan szeretnének képviselők lenn. 106 egyéni képviselői helyért 2000-nél is többen indultak és ebből az egyéni választókerületi bizottságok 915-öt vettek eddig nyilvántartásba.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfő esti adatai szerint 2304 jelölt indulna az április 6-ai országgyűlési választáson a 106 egyéni képviselői helyért.

Hétfőn délután 4 óráig volt lehetőségük a jelölteknek arra, hogy legalább 500 érvényes ajánlást gyűjtsenek össze, és adjanak le az egyéni választókerületi irodákban. Az irodáknak három napjuk van arra, hogy a leadott íveken szereplő ajánlásokat ellenőrizzék, majd a választási bizottságok elé terjesszék nyilvántartásba vételre.

Csongrád megyében is rekordszámú országgyűlési képviselőjelöltre számíthatnak az emberek. A jelöltállítási határidőig majdnem 100 fő kérte nyilvántartásba vételét. Ez azt jelenti, hogy itt egy mandátumért 25-en szeretnének versenyezni.

Csongrád megye

Csongrád megyében 4 körzetben majdnem 100-an indultak volna és sokan csak a legutolsó pillanatban, március 3-án, hétfőn délután adták le ajánlásaikat. A névsor csak csütörtökön válik véglegessé.

Az eredeti névsor egyre szűkül: a határidő lejártakor 99 Csongrád megyei jelölt szerepelt a Nemzeti Választási Iroda honlapján, ám a jelöltek száma kedd reggelre 88-ra csökkent, ami azt jelzi, hogy voltak, akiknek nem sikerült az induláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást összegyűjteniük.

Szeged

Csongrád megye 1-es választókörzetében 7 hely már biztos, 24-en még várnak. Akik biztos indulnak: Szabó Sándor (Összefogás 2014), Bohács Zsolt (Fidesz-KDNP), Tóth István József (Független Kisgazdapárt), Rácz Tibor (Jobbik), Tanács Eszter (LMP), Czeróczki Zoltán (MGP), Török Tamás (Zöldek). Ebben a körzetben egy személynek a nyilvántartásba vételét elutasította a választási bizottság.

Szabó Sándor

Csongrád megye 2-es körzetből 4 jelöltet hagytak eddig jóvá és ugyanennyit utasítottak el. További 22-ről még nem döntött a bizottság. Akik már biztosan felkerülnek a választási listára: Bátyai Edina (Összefogás 2014), B. Nagy László (Fidesz-KDNP), Tóth Péter (Jobbik) és Tatár Gábor (LMP).

Bátyai Edina

Szentes, Hódmezővásárhely

A szentesi 3-as választókerületban már 8-an biztosan indulnak. Ők a következők: Komáromi Zoltán (Összefogás 2014), Farkas Sándor (Fidesz-KDNP), Kasler Sándor (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt), Köröndi Máté (Független), Dudás Zoltán (Jobbik), Gurdon Lajos (LMP), Csenki Mihály (SMS). Itt még 9 jelölt vár elbírálásra.

A 4-es, hódmezővásárhelyi körzetben már hétfőn estére teljes lett az országgyűlési képviselőjelöltek listája. 14 személy közül lehet majd választani, hogy kire voksolnának az emberek. A nevek pedig: Varga Péter (Összefogás 2014), Lázár János (Fidesz-KDNP), Muzsla Jánosné (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt), Havránek Ferenc (Európai Baloldal), Nagy Attila (Független), Novák Szabolcs Ákos (Független Kisgazdapárt), Kiss Attila (Jobbik), Tóth Ernő (Kisgazdapárt, MIÉP), Kovács Irén Judit (KTI), Nagy Bandó András (LMP), Csőköly Sándor (MGP), Surányi Vivien (Munkáspárt), Kovács László (Szociáldemokraták) és Gera Katalin (Zöldek).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik