Belföld

Titokzatos ukrán helikopter szállt le Budaörsön

A luxuskategóriás jármű február 25-én érkezett Magyarországra. Sokan azt hiszik, hogy a Viktor Janukovicsé – írja az Index.

A lapnak nyilatkozó források szerint a „öltönyös ukrán urak és vállrojtos pilóták szálltak ki” a gépből a keddi landolás után. Aznap állítólag már a gép érkezése előtt elterjedt a reptéren, hogy Viktor Janukovics megbuktatott elnök helikopterét várják.

Az EC-145 típusú, UR-CLJ lajstromjelű helikopter most oldtimer gépek között parkol Budaörsön, „jól elrejtve.” Annyi tudható még róla, hogy egy Challenge Aero nevű, luxusrepülőket és luxushelikoptereket üzemeltető cégé. A tulajdonosnál telefonon érdeklődött az Index, hogy a szóban forgó helikopter mit keres Magyarországon. Mire a háttérből egy női hang azt mondta a telefont felvevő titkárnőnek: „ne mondj semmit, rakd le a telefont!”.

A légügyi hatóságot felügyelő gazdasági minisztériumban viszont megerősítették a lapnak, hogy ukrán felségjelű a budaörsi reptéren álló helikopter. Azt viszont nem tudták megmondani, kik és mi célból érkeztek vele Magyarországra.

Lehetséges, hogy ez az a helikopter, amely Kárpátalján napokkal korábban már riadalmat okozott, és semmi köze az ukrán elnök meneküléséhez, csupán szervizelni hozták – írja az Index.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik