Belföld

A határon is segítenének

Szakmai fórumot tartottak a Csongrád és a Bács-Kiskun megyei polgárőr egyesületek.

Harminckét szervezet képviseltette magát a dél-kelet magyarországi polgárőr egyesületek legutóbbi szakmai találkozóján, Mórahalmon. Az eseményen a két megye rendőrkapitánya, valamint több rendőr, határrendész, illetve a település  polgármester is részt vett.

Úgy gondoltuk, hogy az együttműködés hatékonyságának növelése érdekében a feladatokat koordináljuk és újakat határozunk meg – mondta Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke.

Polgárőrök szeretnének lovas járőrszolgálatot létrehozni, fiatal tagokat toborozni, valamint a jövőben részt vállalnának a határvédelemben is.

A határ közeli települések többségének a migráción túl a mezőgazdaságban dolgozó nyári vendégmunkásokkal is számolnia kell. A térség ezért állandó bűnmegelőzési fórumot működtet: ennek köszönhető, hogy a térségben tavaly az ismertté vált bűncselekmények száma 40 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – idézte fel Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármesterének szavait Magyari Béla, a szövetség sajtóreferense.

A fórum végén a városvezető emlékplakettet kapott az egyesületektől, megköszönve a velük való együttműködését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik