Belföld

Titok, hogy mit írt Polt a Simon-ügyről

A nem bevallott 240 milliós bécsi bankszámlája miatt távozni kényszerült volt képviselő kapcsán osztott meg információkat a legfőbb ügyész az Országgyűlés mentelmi bizottsága KDNP-s elnökével.

A tájékoztatás mellett “érdemi információt” is tartalmaz a legfőbb ügyész válaszlevele, amelyet Polt Péter a Simon-üggyel összefüggésben küldött az Országgyűlés mentelmi bizottsága KDNP-s elnökének – írta pénteki számában a Népszava.

Rubovszky György a lap kérdésére elmondta, csütörtökön megkapta és elolvasta a levelet, de annak tartalmát nem oszthatja meg a nyilvánossággal.

A Népszava azt írta: az eltitkolt 240 milliós bécsi bankszámlája miatt távozni kényszerült volt képviselő vagyonosodását jelenleg is vizsgálja a parlament döntése alapján a mentelmi bizottság, és még a testület tagjai sem ismerik a Polt-levél tartalmát.
A bizottság elé a hétfői ülésen tárja az új információkat Rubovszky, de a közvélemény majd csak a bizottság munkáját záró jelentésből értesülhet a legfőbb ügyész válaszáról – tette hozzá az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik