Belföld

Terítéken a szemétkérdés

kukasauto(2)(960x640).jpg (kukásautó)
kukasauto(2)(960x640).jpg (kukásautó)

A szelektív hulladékért is házhoz megy a kukásautó.

Január 30-tól már 60 település (260 ezer lakos) hulladékáról gondoskodik a Depónia Kft, ugyanis az elmúlt hónapokban a Pest megyei körzetben több pályázaton is sikerrel vett részt, így újabb településeket sikerült bevonnia a közszolgáltatásába.

A tervek

Az idei esztendő fontos feladata, hogy bevezessék a házhoz menő elkülönített hulladékgyűjtést minden településen, az új típusú lomtalanítás elkezdése, a szelektív gyűjtőszigetek megreformálása, és felkészülés a lakossági veszélyes hulladék begyűjtésre.

Káosz a szelektív hulladékgyűjtőknél

A tegnap esti öreghegyi lakossági fórumon a Késmárki út melletti szelektív hulladékgyűjtő sziget megszüntetése is szóba került. A megszüntetés oka volt, hogy a szigetek mellett rendkívül szemetes volt szinte mindig a környék, ami az egész városban jellemző probléma volt.

Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője elmondta: az összes családi házas övezetben megszüntették a szelektív szigeteket éppen a káosz és a szemét miatt. Hiába takarítottak heti rendszerességgel, nem lehetett rendben tartani ezeket. Szeretnék az idei évben is folytatni azonban azt, hogy a lépcsőházak közvetlen közelében sárga műanyaggyűjtő edényeket helyeznek ki.

Elviszik a zöldhulladékot is

„A végleges megoldás az lesz valószínűleg, hogy az említett probléma miatt a kevésbé őrzött helyen lévő szigeteket megszüntetjük” – mondta a hulladékkezelő vállalat vezetője. Felhívta a figyelmet a házhoz menő szelektív gyűjtésre: ezen a héten a műanyag és papír hulladékot vitték el a kukák mellől, jövő héten nem lesz még zöldhulladék gyűjtés, azonban március 17-vel kezdődő héttől kezdve, kéthetente elviszik az zöldhulladékot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik