Belföld

Meglepetésre készül a Jobbik április 6-án

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a párt veszprémi lakossági fórumán kifejtette: a közvélemény-kutatások, valamint a lakossági fórumokon szerzett tapasztalati is azt bizonyítják, hogy a Jobbiknak vannak még tartalékai a bizonytalan szavazók körében.

Hozzátette: a párt népszerűsége növekedett a közép- és időskorúak körében. “A Jobbik meglepetést fog okozni április 6-án, s mi ennek tudatában, ennek reményében készülünk a választásokra” – fogalmazott. Vona Gábor beszélt arról, hogy a lakossági fórumokon egyre erősödő érdeklődést és szimpátiát tapasztal pártja iránt.

Három pillér

Tájékoztatása szerint a Jobbik programja három pillérre épül: megélhetés, rend, elszámoltatás.

Megélhetés alatt a Jobbik tisztességes munkabéreket és tisztességes nyugdíjat ért, munka alatt pedig nem közmunkát és nem külföldi munkát – mondta Vona Gábor.

Hozzáfűzte: a munkahely számukra azt jelenti, hogy Magyarországon, magyar vállalkozások magyar embereknek biztosít munkát tisztességes bérérért, és ez a munkahely adóforintokat termel; a munkahelyteremtést a Hét vezér elnevezésű programjuk tartalmazza.

Az őszödi dedós játék

A szabálysértési értékhatárt kormányra jutásuk esetén a mostani 50 ezerről ötezer forintra szállítják le, “mert ez reálisabb képet ad a magyar társadalom és közbiztonság helyzetéről” – jelentette be a pártelnök.

Európai mintára épülő rendvédelmi szervet állítanának fel, amelynek nincs más feladata, mint a helyi település közbiztonságának védése, őrzése, preventív eszközökkel – sorolta Vona Gábor.

Szólt arról is, hogy kormányra jutásuk esetén eltörölnék az országgyűlési képviselők mentelmi jogát, bevezetnék, hogy aki törvényalkotóként törvényt sért, dupla büntetést kapjon.

Felszólította a Fideszt és az MSZP-t, hogy az őszödi beszéd kapcsán a “dedós játékot” fejezzék be, álljanak elő programjukkal, és álljanak ki egy hármas miniszterelnök-jelölti vitára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik