Belföld

Hivatalosan is nyitva a NYITOK

Ünnepélyesen is megnyitották a Nyitott Tanulási Központok (NYITOK) hálózatának hódmezővásárhelyi irodáját a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az ingyenes nyelvi és informatikai képzéseket, kompetenciafejlesztő tréningeket, életvezetési, szociális és üzleti tanácsokat nyújtó civil központ még tavaly decemberben indult, a hivatalos átadóra azonban csak most pénteken került sor.

A „szalagvágáson” részt vett Almási István polgármester, Halász János kulturális államtitkár, valamint Balázs Ákos, a NYITOK projektmenedzsere.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Az iroda jól illeszkedik Vásárhely oktatási-kulturális fejlesztési programjába. Az elmúlt években a város átszervezte a helyi közoktatási rendszert, a Tornyai-program keretében megújultak a város közművelődési központjai, de a Szent István Városrehabilitációs Projekt keretéből is jut felzárkóztató oktatási és kulturális projektekre. Ezek együtt már jelentős hatással lehetnek Hódmezővásárhely szellemi életére – mondta el köszöntőjében Almási István.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

A kormány célja, hogy mindenki munkával keresse a kenyerét ebben az országban. Ennek eléréséhez hatalmas segítséget adnak a NYITOK-hoz hasonló, felzárkóztatást segítő oktatási programok – fogalmazott az Emmi parlamenti államtitkára.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

Elsősorban a képzetlen, plusz kompetenciákkal nem rendelkező álláskeresőket, valamint az alacsonyabban képzett, a munkahelyük elvesztésében veszélyeztetett embereknek szólnak a NYITOK programjai –árulta el Balázs Ákos projektgazda, hozzátéve az eddigi tapasztalatok alapján hatalmas az igény a programra.

Körülbelül hatezren érdeklődtek eddig NYITOK képzései iránt, közülük közel háromezren már fel is iratkoztak valamilyen programra. Ezek a számok is azt mutatják, hogy Magyarországon sem rosszabb a felnőtt társadalom tanulási hajlandósága, mint Nyugat-Európában, csak a megfelelő lehetőségeket kell megteremteni – mondta a hálózat működtetéséért felelős Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet elnöke.

Forrás: Vásárhely24/Frankó Máté

A programról részletesebben korábbi cikkünkben olvashat. A Hódmezővásárhelyen induló képzések iránt személyesen a Bajcsy-Zsilinszky utca 70. alatt érdeklődhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik