LMP
Belföld

Az LMP-nek is összejött a listaállítás

A társelnök szerint az egyéni választókerületekben is jól állnak, hétfőre vagy akár már vasárnapra mind a 106 jelöltjük összegyűjtheti a szükséges ajánlásokat. Úgy tűnik, hogy 2010-el szemben most minden egyéni választókerületben indítanak jelöltet – mondta.

Jobban állnak mint négy éve

A politikus azt is elmondta, úgy látja, hogy szervezetileg erősebbek, mint négy évvel korábban, Budapesten például “valamennyi egyéni választókerületünk áll”, aktivistáik pedig “elkezdték megszállni” azokat a vidéki településeket, ahol eddig nem gyűjtötték be az ajánlásokat.

Számításaik szerint kilencven körzetben már összegyűjtötték az ajánlásokat, és vagy le is adták azokat vagy még további biztonsági tartalékot képeznek. Hozzátette, körülbelül 15 körzeten “kell még dolgozni” például Pest, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyékben.

Hírességek a listán

Schiffer András bejelentette, közéleti személyiségeket kértek fel, hogy vállaljanak szimbolikus szerepet listájuk 120-132. helyein. A lista utolsó helyét – 2010-hez hasonlóan – Meszerics Tamás, az LMP EP-listavezetője foglalja el, az utolsó előttit pedig Ertsey Katalin, országgyűlési képviselő.

A frakcióvezető további neveket is felsorolt a lista végén állók közül: az LMP színeiben indul Adamik Mária szociológus, Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász, Kardos-Horváth János zenész, Nagy Bandó András humorista, Kukorelly Endre író, volt országgyűlési képviselő, Szikinger István alkotmányjogász, Keszei Borbála operaénekes és Váczi Zoltán egykori válogatott labdarúgó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik