Belföld

Hoffmann szerint a tanárok örülnek a felügyeletnek

A megkérdezett pedagógusok túlnyomó többsége, több mint 90 százaléka igényli a tanfelügyeletet - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban című uniós projekt konferenciáján.

Hoffmann Rózsa kiemelte: a tanfelügyeleti rendszer kipróbálása során az azt “megélő” pedagógusok szinte kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy “ez jó”. A következő tanévben bevezetendő rendszer segítő jellegű lesz és a pedagógus munkájának egészét vizsgálja, a minősítési rendszer pedig szervesen illeszkedik ehhez – állapította meg az államtitkár.

A minősítési rendszer ellen több ismert pedagógus is tiltakozott korábban. A nyilatkozat aláírói bojkottot hirdettek, és nem töltik fel a pedagógus II. fokozatba lépés feltételéül szabott portfóliójukat, mert úgy vélik: a pedagógus I-ben való maradásuk a jelenlegi minősítési rendszer szégyene, olyan rendszeré, amelyet nem kívánnak legitimálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik