Belföld

Hajrában a jelöltek Vásárhelyen, Szentesen

Csütörtök reggelig négy jelöltet vett nyilvántartásba a vásárhelyi választási iroda, Szentesen hármat.

Elsőként Lázár János, a Fidesz jelöltje adta le íveit a Hódmezővásárhelyen. Az akkorra összegyűjtött 3200 aláírás után is folytatták és folytatják a támogatói aláírások gyűjtését, ebbe a vásárhelyi képviselő testület tagjai is beszálltak a város különböző pontjain és lakossági fórumokon. Lázár János egyébként hivatalosan mint dr. Lázár János szerepel a választásokon és a nyilvántartásban, ám kérte, hogy a szavazólapon a dr. előtagot ne tüntessék fel – derült ki a bizottság határozatából.

Lázár János kampányútja során már járt Székkutason, Makón, a következő napokban ismét Makóra látogat, majd Vásárhelyen fórumozik öt olvasókörben.

Másodikként a Jobbik jelöltje, a makói dr. Kiss Attila adta le az induláshoz szükséges aláírás mennyiséget Vásárhelyen. Szintén fórumozott már Makón, Székkutason, valamint a vásárhelyi Jobbik irodában tartott kerekasztal-megbeszélést.

Surányi Vivien, a Munkáspárt képviselőjelöltje adta le harmadikként íveit. A fiatal makói hölgy fórumairól nem tudunk, arról Facebook oldalán sem olvastunk. A jelöltet a párt elnöke, Thürmer Gyula mutatta be még november közepén.

Negyedikként az MSZP megyei alelnöke, az Összefogás jelöltje, Varga Péter apátfalvi polgármester került nyilvántartásba. Több mint 2100 aláírást adott le. Fórumozott már Királyhegyesen, Csanádalbertin, Bajnai Gordonnal Szegeden, valamint csütörtökön Vásárhelyre látogat.

32-ből 4 megvan, Szentesen 3

Csütörtökön reggel egyelőre ennyi jelöltet találtunk az OVB vásárhelyi honlapján. Korábban a Hódmezővásárhely és Makó központú választókerületben 24 jelöltaspiránsról tudtunk. Fekete Ferenc települési képviselő egy fórumon már arról beszélt 32 ilyen jelölt van. A többiekről, köztük az lmp-s színekben induló Nagy Bandó Andrásról, nem tudunk bővebbet.

Szentesen és Csongrádon, azaz a megye 3-as körzetében Farkas Sándor a Fidesz jelöltje 597 leadott aláírásából 507-et nyilvánított elfogadhatónak a helyi választási bizottság eddig. Dudás Zoltán a Jobbik jelöltje 584 aláírást adott le, melyből 506 lett érvényes, ő jelölését egyébként kérte Dudás Zoltán Sándor formában nyilvántartásba venni. Dr. Komáromi Zoltán Pál az Összefogás jelöltje 576 ajánlásából 505 volt érvényes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik