Belföld

Jól szerepel az SZTE a brit QS-listán

A brit QS felsőoktatási intézményeket rangsorba állító nemzetközi listán ismét az élvonalban végzett az SZTE.

A101-150. helyre sorolták be a Szegedi Tudományegyetemet a modern filológiai területen. egyetem ebben a kategóriában minden más hazai intézményt maga mögé kutasított, de további 12 tudományágban is felkerült a 700-as elitlistára.

200 pont fölötti kategóriában van a kémia, a gyógyszerész-, az orvos- és a biológiai tudományok, a matematika, mező- és erdőgazdálkodás, a fizika és a csillagászat, valamint a földtudományok is. Ami nagyon jó eredménynek mondható.

A modern filológia területébe nem tartozik bele az angol és a nyelvészet sem. Ezeket külön kategóriába sorolják a felmérésen. Ez olyan eredmény, amire büszke lehet a Szegedi Tudományegyetem – mondta a friss statisztikák ismertetésére tartott sajtótájékoztatón a szegedma.hu-nak Pál József, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

A QS a világ közel háromezer egyetemét vizsgálja, s a legszínvonalasabb 700 felsőoktatási intézményét rangsorolja. Az összehasonlítás alapja egy online felmérés, amelynek révén a világ több tízezer neves oktatója, kutatója mondhat véleményt az általa művelt tudományterületen az egyetemekről úgy, hogy az élbolyba tartozóként hazájából 10, országa határain túlról 30 intézményt jelöl meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik