Belföld

Jégfarsang a koripályán Szegeden

Kedd, február 25-én délután jégfarsanggal várta a gyermekeket a Szegedi Korcsolyázó Egyesület és a Speed Jégsuli a Városi Műjégpályán.

A tavalyi év után már másodszor tartottuk meg ezt a rendezvényt, és mindenképpen szeretnénk hagyományt teremteni belőle. Egyrészt jól szórakoznak a gyermekek is, nem titkoltan pedig szeretnénk toborozni a klub utánpótlásába, amire ez egy kiváló alkalom.Változó az a kor, amikor a fiatalok elkezdenek versenyezni, nagyban függ attól is, mennyire szeretik meg a sportágat – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Lajtos Tivadarné, az egyesület elnök asszonya.

Minden évben a Tisza Kupa az első verseny, ott azokat a gyerekeket is elindítják, akik még csak egy-két hónapja látogatják az edzéseket. De alapvetően ebben a korban még az a fontos, hogy megszeressék a korcsolyázást, elsajátítsák azokat az alapvető technikákat, amelyek szükségesek ehhez a sporthoz.

A gyerekek – és valószínűleg a szüleik – igen kreatívak voltak. Lehett látni a kockás fülű nyulat, katicát, hercegnőt és sárkányt is. Sőt, aki kilátogatott kedden délután a jégpályára, az találkozhatott a három muskétással és magával Batman-nel is.

Fotó: szegedma.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik