Belföld

Indul a tavaszi nagytakarítás

Február végétől a szegedi közterületeken is elkezdik a nagytakarítást a környezetgazdálkodás munkatársai.

A még közepes kockázatúnak ítélhető időjárási előrejelzések 2 heti időtávja szerint nem valószínű hosszabb fagyos időszak az elkövetkezőkben. Így a korábbi évekhez hasonlóan társaságunk a kezelésében lévő közutak, bicikliutak, buszmegállók rendbetételével befejezheti az ősszel lombgyűjtéssel kezdődött közterületi nagytakarítását.

A tavaszi nagytakarítással a kezelésünkben lévő, kiemelt szegéllyel rendelkező utak, útpadkák takarítását végezzük kézi és gépi erővel február végétől folyamatosan. A tél elmúltával az utakon maradt síkosság mentesítő anyag, illetve egyéb szennyeződéseket (sár, por, apró falevél, csikk) fogjuk összetakarítani.

Segítségünkre lesznek a Munkaügyi Központon keresztül érkező közhasznú munkások is, akik társaságunk szakképzett koordinálása, felügyelete mellett fognak a tömegközlekedési utak, gyalogátkelőhelyek, kerékpárutak, buszmegállók tisztítási munkálataiban közreműködni. A feladat megkezdése előtt a közmunkások munkavédelmi oktatásban fognak részesülni. Az utak felsepréséből származó hulladékot társaságunk konténerekben szállítja deponálásra a Sándorfalvi Úti Regionális Hulladékkezelő Telepre.

Biztonságos munkavégzésük érdekében kötelező számukra a sárga láthatósági mellény használata, továbbá bizonyos útszakaszokon ideiglenesen közúti jelzőtáblákat, jelzőbójákat helyezünk ki, ezért szíves megértésüket kérjük az utakon közlekedőknek, valamint fokozott figyelemmel legyenek munkatársainkra!

A belvárosi fizetőparkoló rendszer és a városon áthúzódó főútvonalak tisztítása más társaságok feladatkörébe tartozik. Az ingatlanokhoz kapcsolódó járdaszakaszok takarítása a padkáig a tulajdonos vagy a bérlő, üzemeltető kötelessége – írta közleményében Makrai László a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik