Belföld

Borult hétvége jön

A héten marad a 10 fok körüli hőmérséklet, szerdán még napsütésre számíthatunk, de a hétvégére fokozatosan beborul.

Szerdán az éjszaka képződött ködfoltok feloszlását követően az ország legnagyobb részén napos, csapadékmentes idő lesz, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Ugyanakkor az Alföld északkeleti csücskében sok lesz még a felhő, majd délutánra lassanként ott is elvékonyodik, felszakadozik a felhőtakaró. A déli szél napközben a Dunántúlon megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között várható. Késő este 2, 7 fok valószínű.

Csütörtökön fátyolfelhős, napos idő várható, számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős időre számíthatunk, több helyen alakul ki eső, záporeső, de a Tiszántúlon estig csapadék még nem valószínű. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Szombaton gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Vasárnap gyakran lesz felhős az ég, többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik