Belföld

Bajnai: Szeged az uniós fejlesztések mintavárosa

Bajnai Gordon volt miniszterelnök Csongrád megyei körútja során látogatott Szegedre. Megnézte az új klinikai tömböt is Botka László polgármester kiséretében.

Az Együtt-PM vezetője megtekintette a műtőket és modern, európai színvonalú műszaki berendezéseiket is, emellett a kellemes tavaszi időben is tett egy sétát.

Botka László a bejárást követően elmondta, Szeged sokat köszönhet Bajnai Gordonnak, aki először fejlesztési miniszterként, utána pedig miniszterelnökként támogatta az új klinikai tömb megépítését.

Személyes büszkeségem, hogy részt vehettem ennek a projektnek az elindításában, a meghatározó döntések meghozatalában – reagálta erre Bajnai Gordon.

A projekt a 2007-es szegedi egészségügyi integrációval indult, 2008-ban készült el a pályázat, majd egy év múlva a város és a Szegedi Tudományegyetem elnyerte az unió és a kormány támogatását az új klinikai tömb megépítésére. Ha minden jól alakul, hamarosan már bekapcsolódhat a gyógyításba az új intézmény, mivel az építkezési munkálatok kész vannak és a több milliárd forintos műszerpark nagy része is itt van.

Az épületet rugalmas, úgynevezett mátrixrendszerben alakították ki, így a páciens, függetlenül attól, hogy az egy- vagy kétágyas kórtermek közül hol fekszik, valamennyi szolgáltatást elérheti. A műtők sem osztályokhoz rendeltek, gyakorlatilag órarendszerűen használhatóak.

Szeged valóban belépett Európába a sok fejlesztésnek köszönhetően. A belváros rekonstrukciója, a felsőoktatás, az egészségügy, a tömegközlekedés és az infrastruktúra fejlesztése mind hozzájárult ehhez – mondta Bajnai.

Szeged jó példa

Jó volt végigsétálni Szeged belvárosán és megtekinteni a felújított tereket és a modernizált tömegközlekedést. Szeged jó példája annak, hogyan lehet ésszerűen felhasználni a forrásokat, az uniós fejlesztések mintavárosa – mondta a volt miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik