Belföld

Bréking: Józsefváros a legtutibb hely!

Vagyis a hatodik legtutibb, de így is menőbb, mint Siófok, vagy a Várnegyed. Mi történt? Megmutatjuk.

Egyrészt cuki és hurráoptimista, másrészt kőkemény adatokkal alátámasztott közleményt kaptunk Józsefváros önkormányzatától. Ebben arról számolnak be, hogy úgy felélénkült a helyi turizmus Kocsis Máté birodalmában, hogy lenyomta Siófokot is.

Tettünk egy kört a kerület szívében, hogy a saját szemünkkel lássuk, mi történt. Átköltözött a bulinegyed a tűzfalak tövébe? Elárasztották a hipszterek a Magdolna-negyedet? Német és francia turisták kolbászolnak fényképezővel a kezükben? Nem válaszolunk, inkább megmutatjuk, közben pedig szó szerint idézzük a közleményt.


Dugonics utca
Fotók: Neményi Márton

TOP 10-es turisztikai célpont lett Józsefváros tavaly, írja a Turizmus Online a Központi Statisztikai Hivatal adataira támaszkodva.


Illés köz (a háttérben a Práter utcai lakótelep)

Józsefvárosban majdnem 720 ezer vendégéjszakát töltöttek el 2013-ban. Ennek köszönhetően a kerület a TOP 50-es listán az előkelő 6. helyen végzett.


Tömő utca

Ezzel olyan fő turisztikai célpontokat előzött meg, mint például Siófok, a budai Várnegyed és Zalakaros.


Práter utca

A listára tizennégy fővárosi kerület került fel, amelyek közül a 4. legtöbb vendégéjszakával Józsefváros büszkélkedhet.


Szigony utca

A vendégek számát tekintve pedig 310.784 vendéggel a 3. helyen áll. A turisták többsége külföldről érkezett.


Muzsikus cigányok parkja

Az előkelő helyezések vélhetően két dolognak is köszönhetőek. Egyrészt a számos kerületi szállodának, az egyre több új hostelnek és a színes programokat hirdető divatos vendéglátóhelyeknek.


Dankó utca

Másrészt köszönhető a kerület folyamatos fejlődésének is, hiszen egyre többen kíváncsiak az újjáépülő Józsefvárosra határon innen és határon túl.


Baross utca

“Józsefváros Budapest egy majdnem elfeledett ékszerdoboza. (…) Azon dolgozunk, hogy a városrész visszakapja régi fényét” – Kocsis Máté polgármester


Auróra utca

Ajánlott videó

Olvasói sztorik