Belföld

Beindult a baloldali kampány Fehérváron is

Gyurcsany-kampanynyito-Fehervaron(3)(960x640).jpg (Gyurcsány kampánynyitó Fehérváron)
Gyurcsany-kampanynyito-Fehervaron(3)(960x640).jpg (Gyurcsány kampánynyitó Fehérváron)

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció első embere kampánykörútjának fehérvári állomásához érkezett a Barátság Háza színháztermébe.

Az exminiszterelnököt zsúfolásig megtelt terem fogadta, ahol jelen volt a székesfehérvári baloldal teljes állománya. Egykori államtitkárok, régi és új országgyűlési képviselők, szocialisták, liberálisok. Közel százan kényszerültek a földszinti büfé előterében kivetítő segítségével látni és hallani Gyurcsány Ferencet.

A kampányprogram jelentős késéssel kezdődött, de ezalatt az idő alatt a biztonsági szolgálat emberei tudatták a HírTv stábjával, hogy a rendezvényen nem kívánatosak, őket a szervezők nem engedték a nagygyűlésre. A képen a baloldali jelölt szorólapját mutatják fel a szervezők a HírTv stábjának.

Először pár perces beszédével a baloldali tömörülés jelöltje hívta fel a figyelmet arra, mennyivel romlott Székesfehérvár helyzete az elmúlt kormányzati időszakban. Kihangsúlyozta, hogy Székesfehérvár Szent István városa, de, hogy ezt ennek megfelelően ünnepelte tavaly a város, elsősorban a szocialista önkormányzati képviselőknek köszönhető. A Fejér megye 1. számú választókerületében induló baloldali összefogás képviselőjelöltje beszédében hangsúlyozottan rátért a fehérvári bűnözésre, mely szerinte katasztrofális állapotban van. Márton Roland kampánybeszéde végén szóra kérte Gyurcsány Ferencet, a DK vezetőjét.

Gyurcsány Ferencet tapssal fogadták a megjelentek, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a jobboldal azt hiszi, az a demokrácia, ami nekik jó. Amit a jobboldal képvisel, az az önzés szenvedélye, az a kivagyiság szenvedélye, a felsőbbrendűség szenvedélye, az a hit, hogy nekik jár az ország, az a hit, hogy övék a történelmi kormányzás joga. Mi erre azt mondjuk, hogy nem. A jog közös. És, hogy kit bíz meg a nép az ő képviseletével, az a nép dolga – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke Márton Roland kampánynyitóján.

Többen arra készültek, hogy jelentős ellentüntetést szerveznek a fehérvári rendezvényre, de két transzparenset felmutató fiatalemberen kívül mások nem demonstráltak a fehérvári Barátság Háza környékén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik