Belföld

Szülei szerint elrabolták a 14 éves nyúli lányt

Egy fiúval volt találkozója, azóta nem látták. Szülei szerint ő tehetett valamit a gyermekükkel. A győri rendőrök is keresik a tinit.

A 14 éves lány szombaton ment el otthonról, Nyúlról Győrbe utazott, hogy találkozzon egy 19 éves szerb származású fiúval, akivel napokkal korábban ismerkedett meg a Facebookon. Szülei nem tudtak sem a randevúról, sem az új ismeretségről, minderre akkor derült fény, miután sikerült hozzáférniük eltűnt gyermekük profiljához.

A fiú szerint meggondolta magát

Az aggódó édesapa a Hír24-nek elmondta, sikerült felvennie a kapcsolatot a fiatallal vasárnap, aki azt mondta neki, Laura ugyan elindult vele Budapestre, de meggondolta magát és Tatabányánál leszállt a vonatról, mondván, hazamegy. Azóta nem látta. A férfi rendőrök előtt beszélt a fővárosban élő fiúval.

Több szervezet próbál nekik segíteni, melynek tagjai ugyancsak utolérték a fiút, az apa szerint nekik egészen más történetet adott elő, ami még inkább okot ad az aggodalomra. Szerinte gyermekét elrabolták, sőt, valószínűleg be is drogozhatták, magától ugyanis nem tenne ilyet családjával. Ráadásul kiderítette, a szerb fiatal azon túl, hogy büntetett előéletű, volt barátnőjét évekig terrorizálta, a lányt 14 évesen költöztette magához és 16 éves koráig “lakat alatt” tartotta.

Rendőrségi eljárás indult

Az apa vasárnap járt először a rendőrségen, Győrben tett feljelentést. Ezután mindössze annyi történt, hogy fővárosi járőrök még aznap kopogtattak a fiúnál, de miután feltettek neki pár kérdést, elmentek – fűzte hozzá. A férfi még az éjjel ismét felvette a kapcsolatot a győri egyenruhásokkal, miután megtudta, a fiatal mindenkinek mást mesél arról, mi történt a találka után. Az ügyeletes tiszt azt mondta neki, másnap délelőtt menjen be ismét a rendőrségre. A férfi így tett, ám tíz perc után – ahogy ő fogalmazott – kidobták a kapitányságról, mondván, nem oda tartozik az ügy, és elmondása szerint hasonlóan hidegen hagyta az eset a pannonhalmi egyenruhásokat is. Az apa leszögezte: ha a hatóság rövid úton nem tesz valamit, hogy előkerítse gyermekét, ő veszi kezébe az irányítást.

Az aggódó szülő ugyanakkor hozzáfűzte, rengeteg civil segítséget kap, különböző szervezetek támogatják, emellett sokan veszik fel vele a kapcsolatot a Facebookon is.

A győri rendőrkapitányság közleményben tájékoztatta portálunkat arról, hogy eljárást indítottak a lány eltűnése ügyében. Kérik, hogy lehetésges információikat a 96/520-000/10-33-as számán, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111
„Telefontanú” zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16, péntek: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén jelentsék.

Se iratok, se pénz, se telefon

A férfi kérdésünkre elmondta, tudja, hogy lánya nem angyal, de magától biztos nem ment volna el, nem tett volna ilyet családjával. Olyan előfordult már, hogy éjszaka kilógott a barátaival csavarogni egy kicsit, pár órára, de ennél messzebbre sohasem ment. Laura mindig tudatta, hol van, azonnal szólt, ha például lekéste a buszt. A szülők félnek, a lánynál nem voltak sem iratok, sem pénz, és még telefont sem vitt, mert készüléke meghibásodott, ráadásul lenge öltözékben ment el otthonról.

Burján Laura 14 éves, körülbelül 155 centiméter magas, barna szemű és barna, félhosszú hajú, vékony testalkatú. Eltűnésekor szürke cicanadrágot, rózsaszín bördzsekit és világos magasszárú cipőt viselt. Szülei kérik, aki bármit tud róla vagy az eltűnés körülményeiről, hívja a 0630/6823903-as vagy a 107-es telefonszámot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik