Belföld

Távozik a Fehérvár KC vezetőedzője

Az EHF-Kupa negyeddöntős Fehérvár KC vezetőedzője, Pål Oldrup Jensen az idény végén távozik Székesfehérvárról. Legalábbis a norvég mester korábbi klubjának honlapján megjelentek szerint.

A Flint internetes portálja azt írja, hogy Jensen a nyáron visszatér a csapathoz, és a vezetőedzői poszt mellett sportigazgatóként is tevékenykedik majd, három évre kötelezte el magát. A hírt pedig a Fehérvár KC részéről is megerősítették, vagyis, hogy a szezon végén távozik Pål Oldrup Jensen.

A szekesfehervar.hu szerint a váltásnak több oka is van, ezek közül az egyik, hogy Jensen korábbi csapata, a norvég Flint nagy bajban van, jelen állás szerint ki is esik majd az első osztályból. A klubnál pedig a remek hírű, a csapatot és az egyesületet is jól ismerő Jensenre esett a választás, nem véletlenül, hiszen az FKC jelenlegi vezetőedzője munkájának nyomán lett kis csapatból a norvég első osztály középmezőnyének meghatározó tagja a Flint.

A másik, és egyáltalán nem elhanyagolható ok a távozás mellett a család, vagyis Jensen-mester gyermekei, akik Norvégiában élnek, az év nagy részében édesapjuktól távol. Pål Oldrup Jensen mindezek mellett jól érzi magát Székesfehérváron, tehát, ha nem érkezik volt klubjától a hívás minden bizonnyal kitöltötte volna 2016 nyaráig szóló szerződését. Irányításával a tavalyi szezonban az FKC ötödik helyen végzett a bajnokságban, és kiharcolta az EHF-Kupa indulást, ahol szombaton a legjobb négy közé jutásért lép pályára a kolozsvári odavágón a csapat. A Fehérvár szombaton hat góllal nyert Vácon, a győzelemmel pedig a csapat megelőzte a Duna-partiakat, és az ötödik helyről várja az alapszakasz utolsó két találkozóját.

Az FKC-tól származó információk szerint, még nincs meg Jensen utódja, de nagyon valószínű, hogy magyar edző ül le a májusban megüresedő kispadra – írja a szekesfehervar.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik