Belföld

Őszödi beszéd – Mesterházy gyáva politikai támadást lát

Az MSZP és az összefogás elleni lépésnek tekinti, hogy éppen a választások előtt oldották fel a titkosítás egy részét.

Az őszödi beszéd miatt

Az MSZP elnöke, Mesterházy Attila szerint azzal, hogy a belügyminiszter épp a választási kampány kezdetén oldotta fel az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeiről készült jelentések egy részének titkosságát, a jelenlegi kormány politikai támadást intézett az MSZP és az összefogás ellen.

Az összefogás pártjainak miniszterelnök-jelöltje erről egy fóti beteg kisgyermek gyógyíttatását segítő jótékonysági rendezvényen beszélt a Pest megyei városban szombat délután.

Ezzel akarnak éket verni az összefogásba?

Az MSZP elnöke azt mondta, hogy a jelentések egy részének nyilvánosságra hozása nem más, mint a Fidesz kormányzásáról való figyelemelterelés és egyértelmű szándék arra, hogy éket verjenek az összefogásba. Ha négy évig még részben sem oldotta fel az iratok titkosságát a belügyminiszter, “élünk a gyanúperrel, hogy (…) a mostani akció kampánycélokat szolgál, s ezt így is fogjuk kezelni” – hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Korábban hiába kérte

Felidézte, hogy 2011-ben maga követelte Pintér Sándortól az “őszödi akták” teljes nyilvánosságát, de a tárcavezető szinte kioktatta őt, mondván: nem akarnak beleszólni a baloldali pártok acsarkodásába. Arra is hivatkozott, hogy az emberek már rég túl vannak ezen az ügyön – mondta a politikus, amikor a hallgatóság hátsó soraiból valaki azt kiabálta be: “Hát mert csaltatok, loptatok”. A hangzavarba, a többség nemtetszésébe torkolló inzultust végül a rendezők oldották meg: kivezették a bekiabálót a teremből.

Még jobban összefognak

Mesterházy Attila az őszödi ügy fejleményeire visszatérve kijelentette: a gyáva, hazug politika részét képező efféle támadások még elszántabb, erősebb és keményebb küzdelemre sarkallják az összefogást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik