Belföld

Bajnai magyar hangja lett Orbán

Úgy látszik, hogy teljes az egyetértés az egykori és a jelenlegi miniszterelnök közt: az Együtt PM szövetség vezetője a miniszterelnök 2008-as mondatait tátogja el legújabb kampányvideójukban. Orbán Viktor hat évvel ezelőtt országjáró kampánykörútján többek közt azt hangsúlyozta, hogy

„tudnunk kell dolgokról. Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését”.

Most mindezt Bajnai Gordon előadásában láthatjuk, sőt egy rövid időre felcsendül a volt és jelenlegi miniszterelnök hangja kórusban is.

Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen – mondta Orbán Viktor ugyanebben az évben az ügy kapcsán a szlovákiai Losoncon. Kijelentésével azt bírálta, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal “a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó” energiakérdésben. Az MSZP akkor végül nem paktált le az oroszokkal.

Videó – az eredeti beszéd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik