Belföld

Nem ez lesz a kedvenc hétvégéje

Már ami az időjárást illeti. Szombaton esni fog, vasárnap erős szél lesz.

Pénteken északkeleten is mindenhol befelhősödik, a nap nagy részében országszerte erősen felhős illetve borult időre van kilátás. Keleten, északkeleten lesz a legvékonyabb a felhőtakaró, ott némi szűrt napsütés is lehet. Helyenként párás lesz a levegő, éjszaka, reggel ködfoltokra is lehet számítani – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Eleinte még csak délen, délnyugaton, napközben másutt is várható ismétlődő jelleggel eső. A legkésőbb a Tiszántúlon ered el az eső. Többnyire mérsékelt marad a keleti, délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke általában 7 és 12 fok között alakul, de délkeleten 13, 14 fok is lehet. Késő este 5, 10 fok valószínű.

Szombaton borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral, a nagyobb mennyiség a Dunától keletre valószínű. Az északnyugati szél főleg a Dunántúlon erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon kisüt a nap, másutt eleinte borult lesz az ég, majd többfelé szakadozik a felhőzet, de az Alföldön várhatóan még este is sok lesz a felhő. Elsősorban a Dunától keletre számíthatunk további esőre, a legtöbb csapadék délkeleten valószínű. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik