Belföld

Életfogytiglan: 30-szor szúrt a hajléktalan

A bíró mészárlásnak nevezte azt a győri gyilkosságot, melyben egy hajléktalan késelte meg nyugdíjas áldozatát.

Első fokon, nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék azt a hajléktalan fiatalembert, aki tavaly januárban segíteni ment egy kocsmai ismerőséhez, majd vita közben leszúrta áldozatát. Király Richárd legkorábban harminc év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.

Letusolt a gyilkosság után

“Akárki akármit mond, ez mészárlás volt” – jelentette ki az ítélethirdetés során Köszler Ferenc bíró, utalva arra is, hogy a konyhakéssel okozott harminc sérülés közül négy a hátán érte az áldozatot, és a haláláig tartott a szurkálás. A vádlott később ugyan beismerte tettét, magbánást tanúsított, de utóbbi jelentős része önsajnálat volt.

A bíró szerint, az áldozatot talán akkor sem lehetett volna megmenteni, ha bemosakodott orvoscsapat van a helyszínen. A tettes, észlelve, hogy áldozata nem lélegzik, előbb ágyterítővel letakarta a tetemet, lefürdött, majd ruhát, révét, mobiltelefont magához véve távozott. A tévét eladta, a bankkártyával pedig megpróbált pénzt felvenni.

Ezzel a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett kifosztás, készpénz-helyettesítő eszközzel visszaélés miatt is elítélték, mindehhez csekély mennyiségű kábítószer birtoklása is társult.

A bíró kiemelte: a vádlottra korábban többször szabtak már ki büntetést erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt. Felsorolása szerint eddig mintegy 12 évnyi letöltendő büntetéssel sújtották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik