Belföld

Durvul a botrány, fejeket követelnek a terroristázás miatt

A Magyar Liberális Párt felszólítja a Kossuth Rádió vezetését, hogy azonnal vonja felelősségre a hírigazgatót, hírszerkesztőt, aki felelős a csütörtökön 14 órakor elhangzott hírösszeállításért. Közleményében felszólítja a közmédiumokat, hogy hagyják abba a hazudozást, amely immár nemcsak a bel-, hanem a külpolitikai hírekre is kiterjed.

A kijevi összecsapások legvéresebb napján, amikor legalább 75-en vesztették életüket a híradás úgy fogalmazott: ,, A rendvédelmi szervek megkezdték a terroristák felkutatását és ártalmatlanná tételét.” A híradásban a civil áldozatokról, a rendvédelmi brutalitásról nem esett szó, így a közrádió teljesen az ukrán kormány álláspontját tolmácsolta hallgatói felé.

„Míg Európa nagyvárosaiban aggódva figyelik a szabadságukért küzdő ukránokat, Prágában ezren gyűltek össze, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a tüntetőkkel. Varsóban ugyanezzel a céllal egy épületet az ukrán zászló kék-sárga színeivel világítottak meg, Budapesten esténként civilek gyújtanak gyertyákat az elhunytakra emlékezve, addig a magyar közmédia kizárólag terroristákról beszél. Az ukrajnai helyzet olyan, mint ’56 Magyarországa és ebben az állami sajtó sem kivétel” – írta a Magyar Liberális Párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik