Belföld

Szembement a keresztény dogmákkal Rétvári Bence

Teljes a kétségbeesés. Össze vagyok zavarodva.

Egy kereszténydemokrata politikus szerint YOLO van, ami ugye azt jelenti, hogy csak egyszer élünk (you only live once), az egyház szerint pedig van feltámadás, hiszünk benne, Jézus is így tett, örök élet van, várjuk Krisztus második eljövetelét.

Nem hiszi, hogy Rétvárinak volt mersze szembemenni az egyház tanaiva, még ha csak szóban is? Mutatjuk.

„Tegnap Szolnokon tartottunk teltházas kereszténydemokrata fórumot Dr. Bene Ildikó kampányában. Az este végén lettem figyelmes az egyik sarokban egy szokatlan jelenségre. Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök képe pontosan egy diszkógömb mellett lógott. Elég szembeötlő találkozás ez. De szerencsére a cserkészházban a hit és a diszkógömb nagyon jól megfér egymás mellett, mint ahogy a keresztény fiatalok életében is. Mert az egyház nem csak a múlt, de a jövő is.

Beer Miklóst személy szerint különösen is kedvelem. Ő egy olyan püspök, aki előbb pingpongozni hívja a gyerekeket, aztán a misére.

Mindenesetre egy diszkógömbös püspök igazi YOLO!”

Kép: Rétvári Bence / Facebook

Egyik ámulatból a másikba

Miután megláttam a fenti képet, sokáig nem tértem magamhoz. Köszönet Pócs Jánosnak (Fidesz, a jászság országgyűlési képviselőjelöltje), aki visszarántott a valóságba és kiszakított a Rétváris gondolatkörből. Pócs ugyanis egy sörsátor és egy ugrálóvár szerelemgyereke alatt gyűjti az aláírásokat, ezt is mutatjuk.

A hasítóékkel kitámasztott bicikli pedig tényleg csak a bónusz.

Kép: Pócs János / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik