Belföld

20 fok közelébe melegszik a februári tavasz

Szerdán akár 18 fok is lehet, míg a héten egyedül csütörtökön lehet még fagy – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán a köd feloszlása után többórás szűrt napsütésre a délkeleti, keleti országrészben számíthatunk, másutt többnyire borult lesz az ég. Kisebb eső, szitálás eleinte elsősorban északnyugaton, északon, napközben már másutt is valószínű. A Kisalföldön olykor megélénkülő déli szél előbb a Dunától nyugatra, estétől keleten is északira, északnyugatira fordul, és a Dunántúl északi felén néhol megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az északnyugati, északi tájakon 8, 12, másutt 13, 18 fok között várható. Késő este 5, 10 fok valószínű.

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható eső, főként északon helyenként a nap is kisüt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Pénteken délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult idő várható sokfelé esővel, záporral. Helyenként jelentősebb csapadék is hullhat. Az északnyugati, északi szél élénk, főként a Dunántúlon erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, hosszabb időre csak nyugaton süthet ki a nap. Többfelé várható eső, zápor, a hegyekben hózápor is kialakulhat.

Az északi, északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Valakinek megjött a memumo?

A helyzet hasonlatos lesz ahhoz az esethez, amikor Mézgáék kapnak a jövőből egy elég hatékony időjárás-átalakítót, és ennek szokás szerint nem lesz jó vége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik