Belföld

Túl nagy a teher az elsősökön

Több száz pályázat érkezett a Glória Cipő által a tavalyi évben meghirdetett rajzpályázatra. A legtöbb művet beküldő óvoda és általános iskola egyik különdíja volt, hogy ingyenes lábortopédiai szűrésen vehettek részt.

Balatonfőkajártól Sátoraljaújhelyig több száz gyermek vett részt azon a rajzpályázaton, amelyet tavaly év végén hirdetett meg a székesfehérvári Glória Cipő Ortopéd és Gyógyászati Szaküzelt. A legtöbb rajzot beküldő iskola és óvoda egyik különdíjaként felajánlották, hogy ingyenesen leszűrik – lábortopédiai szempontból – a gyermekeket.

A legtöbb rajzot beküldő óvodák közül a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda nyert, míg az általános iskolai kategóriában holtverseny alakult ki. A Tóvárosi és a Tolnai Utcai Általános Iskola egyforma számú pályázatot küldött be.

A Tóvárosi Általános Iskolában szervezett keddi szűrésen a szülők kíséretében érkeztek a gyermekek.
Szücsné Sajtos Katalin, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy lehetőség nyílt az ortopédiai szűrésre: A felajánlásnak köszönhetően most közel kétszáz első és második osztályost vizsgálnak meg. Nagyon nagy terhelésnek vannak kitéve a gyermekek, és már első osztályban megmutatkozik, hogy sok a tartáshibás, a lúdtalpas. A jövőben szeretnénk elérni, hogy felmenő rendszerben valósuljanak meg ezek a szűrőprogramok. A szülők részéről is jó visszajelzéseket kaptunk, és partnerek a megvalósításban, hiszen a gyermekeink egészsége a legfontosabb.

A szaküzlet vezetője, Nagy Róbert elmondta: Fontos számunkra a prevenció, és nem csupán beszélni szeretnénk róla, hanem tenni is érte. Ezért is ajánlottuk fel ezt a lehetőséget az egyik különdíjként. Östör Annamáriával karöltve már korábban megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy elindítsunk egy szűrőprogramot az óvodás és iskolás korosztály részére, hogy ne csak azoknak a gyerekeknek legyen rá lehetősége, akik egyesületi keretek között sportolnak.

A rajzpályázaton az óvodás korúak kategóriában első helyezett Száraz Orsolya, második helyezett Reichert Regina, míg a harmadik Tóth Johanna lett. A közönségdíjat Horváth Petra vehette át.

Az általános iskolások 1-2. osztályos korcsoportjában a legjobbnak Horváth Zsombor munkáját ítélet a szakmai zsűri. Lelkes Zsófia a második, míg holtversenyben Málits Eszter és Stankovych Mikhaylo lett a harmadik. A közönség Scheier Martin alkotását díjazta.

A 3-4. osztályos korcsoportban az első helyen Pleck Dominika, a második helyen Ambrus Viktória és harmadik helyen Füri Fanni végzett. Varga Zsófi és Rózsa Virág kapta a közönségdíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik