Belföld

Sneider Tamás

1972. június tizenegyedikén született Egerben. Elvált, három gyermeke van; az Országgyűlés Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Lakhatási bizottságának elnöke.

1991-ben érettségizett az egri Mezőgazdasági Szakközépiskolában, s szerzett kertész (szőlő- és gyümölcstermesztő) képesítést.

1992-ben alapító tagja a Nemzeti Ifjak Egyesületének, 2000-ben belép a MIÉP-be, 2002-ben listájáról önkormányzati képviselő lesz Egerben, valamint elnyeri a MIÉP Heves megyei alelnöki posztját. A 2006-os országgyűlési választásokon MIÉP-Jobbik közös jelöltként indul Füzesabonyban, s a harmadik helyen végez; az őszi önkormányzatin ismét kvalifikálja magát a testületbe, méghozzá az Összefogás egy JOBB Egerért egyesület listájáról. 2007-ben lép be a Jobbikba, s lesz az egri szervezet elnöke, két év múlva megyei elnök és országos alelnök. 2010-ben pártja országos listájáról szerez parlamenti mandátumot.

Többször is kontaktált az igazságszolgáltatással. Roy néven állítólag egyik vezetője volt a kilencvenes évek eleji skinhead mozgalomnak; ezt ő maga tagadja, és azt állítja, tizenhat éves korában egy rendőrségi meghallgatáson rövid haja, kockás inge és piros hózentrógere miatt került kartotékjára a bőrfejű minősítés. Az viszont tény, hogy egy 1992-es vádirat szerint társaival leütött egy Farkas Béla nevű roma férfit, majd amikor az a földre került, kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütötték, megrugdosták. Sneider újságíróknak azt mondta, ő egyetlen pofont adott a „cigány maffiózónak”, akinek ettől felrepedt a szája. Sneider végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott. 2006 őszén részt vett a Magyar Televízió székházának ostromában is, és nemzeti zászlót lobogtatva csapott össze a rendőrökkel.


Fotó: MTI / Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik