Belföld

Botka: az Orbán-rendszer legyőzhető

Az összefogás demokratikus pártjai együttes erővel leválthatják a kormányt.

Zsúfolásig megtelt a Szent János Hotel konferenciaterme a baloldali összefogás szegedi kampánynyitó rendezvényén, ahol Némethné Bátyai Edina a Csongrád megyei 2. számú választási körzet országgyűlési képviselőjelöltje mutatkozott be a választóknak.

Az Orbán-kormány leváltható, az Összefogás demokratikus pártjai olyan országot teremtenek, ahol lehet félelem nélkül élni, lehet fiatalként jövőt tervezni – jelentette ki Botka László szegedi polgármester.

A Fidesz visszaélt azzal a bizalommal, amelyet 2010-ben az emberektől kapott. Hirdetheti sok tízezer méregdrága óriásplakát és tévéreklám, hogy Magyarország jobban teljesít, valamennyien érzékeljük, hogy a magyar családok nyolcvan százalékának rosszabb most, mint négy évvel ezelőtt – fogalmazott a MSZP megyei elnöki posztját is betöltő politikus.

Botka László – akit pontosan két évtizede, huszonegy éves korában választották először országgyűlési képviselővé – emlékeztetett rá, a baloldali erők összefogása Szegeden lényegesen könnyebben ment, mint az országban másutt. A polgármester elmondta, az országot járva azt tapasztalja, hogy az emberek várják a változást, és többen vannak azok, akik leváltanák az Orbán-kormányt, mint ahogy azt a Fidesz gondolja.

2-es választókörzet, Némethné Bátyai Edina

Az Összefogás helyi ajánlásgyűjtést indító rendezvényén Bajnai Gordon videóüzenetben ajánlotta a körzet jelöltjét a szegediek figyelmébe.

A Szeged egy részét és több homokhátsági települést is magában foglaló Csongrád megyei 2-es választókörzetben Némethné Bátyai Edina a baloldali összefogás képviselőjelöltje. Botka László elmondta, a kulturális szakember kilenc éven át irányította a Szegedi Szabadtéri Játékokat, és az ország legsikeresebb nyári színházává tette.

A képviselőjelölt közölte, jelenleg mintegy 500 ezer magyar él és dolgozik külföldön, sok olyan fiatal, akire nagy szüksége lenne az országnak egyebek mellett a gondokkal küzdő nyugdíjrendszer helyreállításához. Azt hangsúlyozta, elege van az embereknek Orbán állandó harcaiból. Ő nem akar harcolni, egy normális országban, normálisan szeretne politizálni az ország és a szegediek érdekében.

Bátyai Edina azt mondta: ha megválasztják a Csongrád megyei 2-es számú választókörzetben képviselőnek, felajánlja az országgyűlési képviselői fizetése 25 százalékát a gyermekéhezés felszámolására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik