Belföld

A héten már listát akar villantani a Fidesz

Az aláírásgyűjtés első napján Rogán Antal – aki a főváros 1-es számú választókerületében indul a Fidesz-KDNP jelöltjeként – újságírók előtt elmondta: hétfő délelőtt a Fidesz irodáiban mindenhol összegyűltek az aktivisták, és túlnyomó többségük már kézhez is kapta az ajánlóíveket.

Egy napon belül meglehet az 500

“Mindenkit szeretnénk felkeresni, minden potenciális választónkat. Tehát nemcsak 500 aláírást szeretnénk összegyűjteni körzetenként, hanem ennél lényegesen többet” – hangsúlyozta, emlékeztetve, hogy a Fidesz-KDNP-nek még soha nem volt annyi önkéntese. A mostani kampányban, országosan több mint százezer, azon belül az 1-es számú budapesti választókerületben 800-an vannak. Utóbbiban, amely a főváros belső területeit foglalja magában, hétfő délig a jelöléshez szükséges 500 aláírásnak már csaknem a kétharmada összegyűlt, így gyakorlatilag egy napon belül meglehet az 500 – tette hozzá a frakcióvezető, az V. kerület polgármestere, aki maga is gyűjtötte az aláírásokat a pártirodában.

Rogán Antal jobbnak tartja az új jelöltállítási módszert a korábbi ajánlószelvényes megoldásnál, mert – mint magyarázta – most minden választónak saját magának kell kitöltenie az ívet, amiből az következik, hogy biztosan ő az, aki az ajánlást megtette, nem pedig valaki más az ő cédulájával.

Kedden vagy szerda a határidő

A kormánypártok országos listájáról a politikus azt mondta, az már a héten meglesz, de hogy pontosan mikor fogják leadni, az várhatóan kedden-szerdán derül ki.

Azzal kapcsolatban, hogy – az ellenzéki szövetség tájékoztatása szerint – az Összefogás egyéni jelöltjei informatikai és szervezési hibák miatt nem mindenhol tudták elkezdeni az aláírásgyűjtést hétfő reggel, Rogán Antal azt válaszolta: nem tud erről, de ha előfordult ilyen, azt nyilván technikailag javítani lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik