Belföld

Tavaszi meleg lesz

Vasárnap 17 fok is lehet, és csak kedden lehet újra éjszaka mínusz - derül ki az Országos Meteoroógiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vasárnap eleinte változóan felhős idő várható, a leghosszabb napos időszakokra délen, délkeleten lehet számítani. Délutántól északnyugat felől vastagszik a felhőzet, és előbb a nyugati megyékben, estefelé északon is több helyütt előfordul eső, záporeső. Helyenként erős délnyugati, később többfelé élénk északnyugati szél várható.

A hőmérséklet kora délután általában 12, 17 fok között valószínű, északkeleten azonban ennél pár fokkal hűvösebb lehet. Késő estére 4 és 10 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délen lesz szakadottabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, majd estétől észak felől megszűnik a csapadék. Az északi szél főként délen élénkül meg, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Estétől helyenként köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul.

Kedden eleinte többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, majd az ország nagy részén a köd feloszlik, és kisüt a nap. Néhol szitálás kialakulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között, a tartósabban ködös tájakon 7 fok alatt alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég, eleinte csak északon, majd késő délutántól már másutt is várható eső, zápor. A déli, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik