Belföld

Radikálisan csökkentenék az áfát

Az ellenzéki párt szóvivője azt mondta: a rezsicsökkentés után – amit szavai szerint még 2010-ben először a Jobbik vetett fel – jelenleg elsősorban radikális áfacsökkentésre lenne szükség, hogy könnyítsenek az emberek mindennapi terhein. Dúró Dóra közölte: Európán belül jelenleg Magyarországon a legmagasabb az áfakulcs.

A Fidesz ellenzékben még “hevesen tiltakozott”, amikor az MSZP-kormány az akkori 20-ról 25 százalékra emelte az áfát, majd kormányra kerülve tovább is emelte azt a jelenlegi szintre. A Jobbik szerint tehát a mostani 27 százalékos áfakulcs a Fidesz hiteltelenségének is a bizonyítéka.

Az általános, mindenre kiterjedő 7 százalékos áfacsökkentés mellett az ellenzéki párt szerint szükség lenne az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek – ruházati termékek, tanszerek – áfájának célzott csökkentésére is legalább 5 százalékra.

A Jobbik szerint ezzel ugyanis kiszámítható jövőképet lehetne kínálni a magyar családoknak és reményeik szerint ez a gyermekvállalási kedvet is tudná ösztönözni Magyarországon – ismertette Dúró Dóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik