Belföld

Gyurcsány „simicskázására” a Fidesz “simonozik”

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke azzal vádolta a kormányfőt, hogy politikai pályafutása jelentős részében olyan jövedelmekhez jutott, amelyek túlmutatnak a vagyonnyilatkozatában megjelenő hivatalos jövedelmeken, és amelyek nélkül nem igazolható vagyongyarapodása.

A Fidesz szóvivője erre úgy reagált, hogy körülbelül tíz éve, a szocialista többségű parlament idején teljes körűen kivizsgálták Orbán Viktor vagyoni helyzetét, és semmiféle elmarasztalás nem történt. A Fidesznek és a párt elnökének nincs takargatnivalója. Hoppál Péter szerint Gyurcsány Ferenc jobban tenné, ha vádaskodások helyett inkább válaszolna a Simon-üggyel és a paksi atomerőművel kapcsolatos kérdésekre.

Mint mondta: a baloldalon 11 napja titkolóznak a Simon Gábor volt szocialista politikus osztrák számláján lévő pénzről. Mivel Gyurcsány Ferencnek államtitkára volt Simon Gábor, ezért a magyar társadalom a volt kormányfőtől is várja a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy kitől származtak a százmilliók, honnan érkezett az osztrák számlára a pénz, és tudott-e róla az akkori szocialista pártvezetés.

A paksi erőművel kapcsolatban arról beszélt, hogy egy Gyurcsány Ferenchez köthető cégcsoport bizonyos szerződésekkel “80 millió forintot talicskázott ki” Paksról. Ez is azt támasztja alá – folytatta -, hogy 2010-ig, amíg “kitalicskázhatták” a pénzeket, “rendben volt” Paks a baloldalnak, ám miután a Fidesz “elzárta a csapokat”, “hirtelen büdös lett” nekik Paks. “Nemcsak a lóláb lóg ki, hanem a ló is” – fogalmazott a Fidesz-szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik